Η ιστορία μας

Ο Βασιλιάς του Κρητικού Οίνου

Terra Divino

Όλα προέρχονται από τη γη -τη δική μας θεία γη.

Η Eleni Vorizanaki και ο Nikos Tzorakakis έχουν το ίδιο όραμα:

Για να δημιουργήσετε εκπληκτικά κρασιά κρητδιακά χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τις ποικιλίες που κυριαρχούν σε αυτό το τμήμα του κόσμου.

“Συνδυάζοντας το Liatiko PDO που αναπτύσσεται σε αφθονία στην Κρήτη, Με διεθνείς ποικιλίες δημιουργήσαμε τη δική μας μυστική συνταγή.

Το όνειρό μας ήταν να δημιουργήσουμε σύγχρονα κρασιά χρησιμοποιώντας αρχαίες παραδοσιακές μεθόδους - όχι ένα εύκολο μονοπάτι.

Μόλις φτάσαμε συνολικά 50 Βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς που χρειάστηκαν χρόνια πειραματισμού και κατά της παλίρροιας.

Τα κρασιά μας είναι τώρα καλύτεροι πωλητές στις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Κρήτη και συγχαίροντας πολλά τοπικά πιάτα καθώς και κλασικά γαλλικά τυροκομικά ή ιταλικά χαρτονομίσματα.

Θα αγαπούσαμε τους πελάτες μας να μπορούν να βρουν τα κρασιά μας στις χώρες καταγωγής τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους όπου κι αν βρίσκονται:

Φέρτε μαζί σας την Κρήτη σας!”

Αγάπη,

Έλενι και Νίκος

Εμπνευσμένο από τη φύση

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι βασικό στην Κρήτη. Το νησί παράγει αρκετές ποικιλίες κόκκινου σταφυλιού, όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κόκκινων κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οι συνθήκες στην Κρήτη, Ιδιαίτερα ο ζεστός καιρός και το πλούσιο έδαφος δημιουργούν ένα μοναδικό terroir και ξεχωριστό προφίλ γεύσης στα κρασιά. Τα κόκκινα κρασιά της Κρήτης είναι γνωστά για τα πλούσια τους, γεμάτη υφή και γεύσεις σκούρων φρούτων, μπαχαρικά, και λεπτές νότες βελανιδιάς.

Λευκό κρασί

Το λευκό κρασί είναι επίσης δημοφιλής επιλογή στην Κρήτη. Το νησί φιλοξενεί αρκετές γηγενείς ποικιλίες λευκού σταφυλιού, όπως το Vidiano και το Chardonnay, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τραγανών και φρέσκων λευκών κρασιών.

Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Κρήτης είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για την παραγωγή λευκού σταφυλιού, με αποτέλεσμα κρασιά με γεύσεις εσπεριδοειδών, πράσινο μήλο, και λουλουδένιες νότες.

Ροζέ κρασί

Τα ροζέ κρασιά του νησιού παρασκευάζονται συνήθως από τις ποικιλίες σταφυλιού Βηλάνα και Λιάτικο, τα οποία αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό ροζ κρασί με γεύσεις φράουλας, καρπούζι, και λεπτές νότες εσπεριδοειδών.

Τα ροζέ κρασιά από την Κρήτη είναι ιδανικά για να τα πιείτε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ ή να τα συνδυάσετε με θαλασσινά και μεσογειακά πιάτα. Η περιοχή του Ηρακλείου φημίζεται ιδιαίτερα για την παραγωγή των ροζέ κρασιών.