

Ο Βασιλιάς του Κρητικού Οίνου
Το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Δαφνές κοντά στο Ηράκλειο, φημίζεται ιδιαίτερα για τα σταφύλια και το κρασί υψηλής ποιότητας. Η περιοχή έχει πλούσια παράδοση στην παραγωγή οίνου και έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ανώτερου προορισμού προέλευσης.
Το 2024, η κεντρική μας παραγωγή μεταφέρθηκε σε ένα νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο, στην επαρχιακή οδό Δαφνών – Βενεράτου.
Σκοπός του Οινοποιείου μας είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία κρασιού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Βασικός μας στόχος είναι η ιδιόκτητη καλλιέργεια αμπελώνων και η παραγωγή σταθερών και συγκεκριμένων ιδιοτήτων του κρασιού. Αρχικά, η ετήσια παραγωγή ήταν 20 τόνους κρασιού, σήμερα φτάνει πάνω από 500 τόνους ετησίως.
Εμπνευσμένο από τη φύση
Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί είναι βασικό προϊόν στην Κρήτη. Το νησί φιλοξενεί πολλές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού, όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κόκκινων κρασιών υψηλής ποιότητας.
Το κλίμα και οι εδαφικές συνθήκες της Κρήτης δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό που προσδίδει ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ στα κρασιά. Τα κόκκινα κρασιά της Κρήτης είναι γνωστά για τα πλούσια τους, γεμάτη υφή και γεύσεις σκούρων φρούτων, μπαχαρικά, και λεπτές νότες βελανιδιάς.
Λευκό κρασί
Το λευκό κρασί είναι επίσης δημοφιλής επιλογή στην Κρήτη. Το νησί φιλοξενεί αρκετές γηγενείς ποικιλίες λευκού σταφυλιού, όπως το Vidiano και το Chardonnay, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τραγανών και δροσιστικών λευκών κρασιών.
Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Κρήτης είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για την παραγωγή λευκού σταφυλιού, με αποτέλεσμα κρασιά με γεύσεις εσπεριδοειδών, πράσινο μήλο, και λουλουδένιες νότες.
Ροζέ κρασί
Τα ροζέ κρασιά του νησιού παρασκευάζονται συνήθως από τις ποικιλίες σταφυλιού Βηλάνα και Λιάτικο, τα οποία αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό ροζ κρασί με γεύσεις φράουλας, καρπούζι, και λεπτές νότες εσπεριδοειδών.
Τα ροζέ κρασιά από την Κρήτη είναι ιδανικά για να τα πιείτε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ ή να τα συνδυάσετε με θαλασσινά και μεσογειακά πιάτα. Η περιοχή του Ηρακλείου φημίζεται ιδιαίτερα για την παραγωγή των ροζέ κρασιών.